Bli uppringd


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Begär offert

Gör en snabb och kostnadsfri offertförfrågan till oss!
Vi svarar er inom 24 timmar


Please leave this field empty.

Granit

Specialist på italiensk kakel

Granit av högkvalité

Granit är en s.k. magmatisk bergart och är faktiskt en utav de äldsta bergarterna som finns idag. Den bildas av magma som återfinns långt ner i vår jord då denna sakta och långsam kylts ner och stelnat. Dess beståndsdelar är koldioxidrika mineraler så som kvarts och fältspat samt pyroxen, hornblände och glimmer i varierande mängder. Det är just de varierande sammansättningarna som påverkat så att graniten finns till i olika färger och utseenden med allt ifrån rött och svart till klaraste, renaste vitt. Det är också mineralsammansättningens skillnader som ger stenen dess vackra textur och mönster, något som sedan bedöms i en tregradig skala om låg, medium och hög.

Specialist på italiensk kakel

Tåligt och snyggt för ett vinnande hem

Det här är något av det absolut tåligaste du kan välja i materialväg. Graniten tål både stötar, smuts och spill på ett oerhört effektivt vis vilket också gör det till extra lämpligt för användning på områden som förväntas utsättas för mer slitage än andra både ute och inne. Inte helt ovanligt är det heller att finna granit som golv i olika offentliga miljöer exempelvis.
En annan fördel med graniten är dess stora urval och möjligheten till att kunna välja mellan mängder av olika färger, former, karaktärer och storlekar lämpade för diverse användningsområden och stilar.
Vad är du ute efter? Vi hjälper dig med att ta fram rätt form och sort för dig och ger dig mer än gärna tips och goda råd på vägen om det underlättar.